понеделник, 9 февруари 2015 г.
Шишчета с бекон
Необходими продукти (за 2 порции):
200 гр. кайма
250 гр. бекон
200 гр. сирене
50 гр. кашкавал
кимион
сол
черен пипер
чесън на прах
риган
чубрица
червен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Каймата я овкусяваме със солта, кимиона и черния пипер. Взимаме от нея колкото за едно кюфте и я оформяме като голям овал. В единият край слагаме парче кашкавал и захлупваме с каймата.
Оформяме ги като малки кебапчета.
Сиренето нарязваме на правоъгълници и поръсваме обилно с чубрица, риган, червен пипер и чесън на прах. Добавяме около 2-3 суп. лъжици олио.
Бекона нарязваме на тънки ленти и овиваме част от лентите около кебапчетата.
Набождаме ги на шишчета и ги слагаме в тефлонова тава и с много малко мазнина във фурната на 240 градуса.
Докато се пекат приготвяме шишчетата със сирене. Около всяко сиренце овиваме отново лента бекон и набождаме на шишчета.
На сиренцата им трябва много малко печене, затова ги добавяме към другите шишчета почти накрая. Върху кебапчетата поставяме малко кашкавал и запичаме до разтопяването му.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар