сряда, 8 април 2015 г.

Свинско по аржентински




















Необходими продукти:
500 гр. свинско месо
подправки за свинско месо (аз използвах фикс на Maggie за сочни ребърца)
2-3 с.л. соев сос
олио
1 каф. чаша бяло вино
4-5 гл. лук
300 гр. мариновани печурки
400 гр. майонеза
100-150 гр. кашкавал


Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и го поставяме в купа.




















Овкусяваме го с подправките ( аз сложих 4 с.л. от фикса), добавяме соевия сос и около 3 с.л. олио. Разбъркваме хубаво, покриваме купата с фолио и я оставяме поне за един час в хладилника.




















В тиган загряваме около 3-4 с.л. олио и запържваме месото за около 5-6 мин, добавяме 1 кафена чашка бяло вино, намаляваме котлона на средна степен и оставяме да се пържи докато се изпари течността.
В тава с диаметър около 25 см. подреждаме месото като не добавяме мазнина.




















Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме докато омекне. Разпределяме го по равно върху месото.
 Отгоре подреждаме нарязаните на филии гъби.




















Намазваме обилно с майонеза ( не се добавя мазнина, защото майонезата си пуска достатъчно).




















Завиваме с фолио и печем във фурна на 220 градуса за около 30-40 мин.




















Махаме фолиото, настъргваме кашкавал и връщаме във фурната само колкото да се разтопи.









































Няма коментари:

Публикуване на коментар