събота, 17 октомври 2015 г.

Пълнени питки


Необходими продукти /за 2 порции/:
3 - 4 питки
300 гр. кайма
200 гр. бекон
1 гл. лук
100-150 гр. гъби
1 домат
риган
чубрица
соев сос
топено сирене
кашкавал


Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, бекона и домата на ситно, а гъбите на филийки.
Отрязваме капачетата на питките и внимателно ги издълбаваме.
В тиган с малко олио запържваме лука, добавяме каймата и след около 5 мин добавяме гъбите, бекона и накрая домата. Подправяме с чубрица, риган и соев сос и пържим до готовност.
Разпределяме сместа в издълбаните питки.
Върху всяка питка поставяме топено сирене.
И поръсваме обилно с настърган кашкавал.
Запичаме във фурна (без да добавяме никаква мазнина) до разтопяването на кашкавала. Капачетата ги добавете накрая, защото иначе ще станат много твърди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар