петък, 21 август 2015 г.

Специалитет със свинско месо


Необходими продукти:
700-800 гр. свински пържоли
300 гр. топено сирене
400 гр. гъби
4-5 бр. кисели краставички
черен пипер
соев сос
кимион
олио


Начин на приготвяне:
Пържолите се начукват с дървено чукче, поръсват се със кимион и черен пипер, се подреждат в предварително намазнена тава и се поръсват със соев сос. 

Върху тях се подреждат топеното сирене нарязано на кръгчета.

Краставичките се нарязват на филийки и се подреждат върху топеното сирене.

Гъбите се измиват хубаво, нарязват се на филии и се подреждат върху краставичките.

Следва нов ред от пържоли и пак ред от топеното сирене, кисели краставички и гъби. 























Така приготвените пържоли се заливат с вода, за да се покрият, завиват се с фолио и се поставят в фурната на 200 градуса. Когато водата заври се намалява на 160-170 С. Пече се за около час и половина. След това махате фолиото и запичате за 5-10 мин. 

Поднасят се с гарнитура по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар