понеделник, 9 февруари 2015 г.

Фалшива дроб сарма


























Необходими продукти:
500 гр. пилешки воденички
1 гл. лук
1 морков
200 гр. ориз
2 стръка зелен лук
черен пипер
магданоз
джоджен

за заливката:
2 яйца
4 с.л. кисело мляко
2-3 с.л. брашно

Начин на приготвяне:
Воденичките се нарязват на ситно и се сваряват много добре в подсолена вода. Овкусяват се с черен пипер.

























Лука, моркова и зеления лук се нарязват на ситно.

























Задушават се в малко мазнина, добавя се ориза и се запържва до златисто. Залива се със 700 мл. студена вода и се подправя със сол. Добавят се воденичките и подправките и се разбърква хубаво.

























Пече се на 220 градуса като постепенно градусите се намаляват на 180.
След около 30 мин. се прави заливка от яйцата, киселото мляко и брашното.

























Запича се до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар