понеделник, 9 февруари 2015 г.
Фалшива дроб сарма
Необходими продукти:
500 гр. пилешки воденички
1 гл. лук
1 морков
200 гр. ориз
2 стръка зелен лук
черен пипер
магданоз
джоджен
за заливката:
2 яйца
4 с.л. кисело мляко
2-3 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Воденичките се нарязват на ситно и се сваряват много добре в подсолена вода. Овкусяват се с черен пипер.
Лука, моркова и зеления лук се нарязват на ситно.
Задушават се в малко мазнина, добавя се ориза и се запържва до златисто. Залива се със 700 мл. студена вода и се подправя със сол. Добавят се воденичките и подправките и се разбърква хубаво.
Пече се на 220 градуса като постепенно градусите се намаляват на 180.
След около 30 мин. се прави заливка от яйцата, киселото мляко и брашното.
Запича се до златисто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар