понеделник, 26 януари 2015 г.

Сочни свински пържоли на фурна


























Необходими продукти /за 4 порции/:
4 големи вратни пържоли
1 с.л. мед
1 с.л. оцет
50 мл. олио
150 мл. бяло вино
1 с.л. унисос
1 с.л. соев сос
1 каф. чаша доматен сок
сол на вкус
чубрица
2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесете първо меда, олиото и оцета. Бъркайте до разтваряне на меда. Прибавете и останалите съставки и бъркайте до хомогенна смес. Измийте и подсушете пържолите. Потапяйте всяка пържола в марината и ги слагайте в подходящ съд с капак и с останалата марината ги залейте. Захлупете ги и ги оставете за два часа в хладилника.

























Наредете ги в тава, полейте ги с маринатата, покрийте ги с алуминиево фолио и ги печете на 200 градуса за 60 минути, махнете фолиото след това и ги запечете за още 30 мин. като може да ги обръщате от време на време. Сервирайте с подходяща гарнитура ( в случая - картофи соте).


Няма коментари:

Публикуване на коментар