Необходими продукти:
1 кг (или по-малко) свинско месо
200 гр. мариновани гъби
3 глави лук
100 мл. доматено пюре
100 мл. бяло вино
100 мл. чаша вода
1 супена лъжица брашно
2 скилидки чесън
3 тригълничета топено сирене
соев сос, червен пипер, чер. пипер, кимион
олио
1 с.л. мед
2 с.л. водка
Начин на приготвяне:
Свинското месо се нарязва на кубчета и се овкусява със соев сос, кимион, черен пипер, червен пипер, мед, водка, 2-3 с.л. олио и се оставя да се маринова за 1-2 часа в хладилника.
Лука се нарязва на полумесеци, гъбите на филийки.
В дълбок тиган в малко мазнина изпържваме първо лука като му добавяме и около 50-60 мл. вода, за да се задуши. Изваждаме го от тигана и на негово място слагаме месото заедно с маринатата и 1-2 с.л. олио. Изпържваме го почти до готовност на не много силен огън и добавяме гъбите.
След около 1-2 мин. добавяме и лука и разбъркваме хубаво.
През това време в отделен съд смесваме добре водата, брашното, виното и доматеното пюре. Изливаме в тигана, добавяме чесъна нарязан на филии и похлупваме пак да се задушава още 20-тина минути.
Като се сгъсти соса добавяме топеното сирене нарязано на малки кубчета, разбъркваме добре докато се разтопи и махаме от котлона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар