Необходими продукти ( за 2 порции):
1 кг. бейби картофи
150-200 гр. шунка
150 гр. гъби
3-4 ск. чесън
сол
черен пипер
риган
чубрица
олио
50 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода за 5-7 мин. В тиган се слага около 1 пръст олио и се добавят сварените картофи. Добавяме подправките, нарязания на филийки чесън и разбъркваме хубаво.
Пържим до златисто. През това време нарязваме гъбите на шайби, а шунката на ленти. Отделяме изпържените картофи в чиния заедно с част от мазнината, за да не станат сухи.
В тигана добавяме отново малко олио и изсипваме гъбите и шунката. Пържим около 5-6 мин. Когато са готови ги разпределяме върху картофите.
Отгоре настъргваме кашкавал.
Запичаме ястието във фурна или на микровълнова за 1-2 мин, колкото да се разтече кашкавала.
Няма коментари:
Публикуване на коментар