сряда, 4 февруари 2015 г.

"Happy" късчета

Необходими продукти:
200 г пилешко месо от бутче
30 г мариновани гъби
30 г кашкавал
80 мл вода
12 мл соев сос
2 с. л. олио
брашно за овалване
картофено пюре за гарнитура


Начин на приготвяне:
Oбезкостеното и почистено от кожата месо се нарязва на късчета. Късчетата се овалват в брашно, след което се поставят в голяма цедка, за да падне излишното брашно.

Запържват се до златисто в добре загрятото олио. Добавят се нарязаните на филийки гъби, водата и соевият сос. Тиганът се захлупва, месото се задушава 2-3 минути. Късчетата се сервират гарнирани с картофено пюре. Докато са топли, отгоре се настъргва кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар