понеделник, 11 декември 2017 г.

Кошнички със свинско месо и зеленчуци


Необходими продукти:
500 гр. свинско месо
1 с.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. соев сос
2 с.л. олио
2 моркова
2 зелени чушки
2 глави лук
1 тиквичка
4 картофа
5-6 маслини
100 мл. течна сметана

за тестото:
500 гр.брашно
1/2 кубче мая
1 ч.л. захар
1 с.л. сол
120 мл. прясно мляко
70 мл. олио
100 мл. вода

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря заедно със захарта и малко вода и се оставя докато се активира. Брашното се пресява в дълбока купа и към него се прибавят останалите продукти и маята. Замесва се меко тесто.

























Тестото се оставя на топло докато удвои обема си, разточва се на кора с дебелина 3-4 см и се изрязват кръгове около 15 см. Дъното на купичките се намазва хубаво с олио и отгоре се поставят изрязаните кръгове.


































Оставя се отново за около 30 мин. да втасат. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, когато почервенеят се свалят от купичките и се обръщат да се изпекат и от вътрешната страна.

Месото се нарязва на кубчета и се маринова с подправките, соевия сос и олиото за около 2-3 часа в хладилника.


































Картофите се сваряват и се режат на кубчета. Нарязват се и останалите зеленчуци. 

Изпържват се последователно един по един. След това се пържи месото и накрая сварените картофи. Когато картофите са готови се добавят към тях и останалите продукти и се пържи още около 5 мин. 

Накрая се добавя сметаната, оставяме за още около 2 мин на котлона и е готово. С тази смес се 
пълнят вече готовите купички и се оставят за около 5 мин, за да попие в тестото. Поръсват се с кашкавал.


Няма коментари:

Публикуване на коментар