понеделник, 5 септември 2016 г.

Испанска тортиля


Необходими продукти:
5 големи картофа
1 глава лук
100 гр. гъби
1 червена чушка
1 зелена чушка
100 г пикантен испански салам Чоризо
5 яйца
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на тънки кръгчета. Нарежете лука на полумесеци, гъбите на кубчета, половината от Чоризото, и двете чушки на ленти.

Загрейте тиган, добавете олио колкото да покрие дъното на съда и ги изпържете. Необходимо е да омекнат, без да покафеняват прекалено много. Отцедете с решетъчна лъжица и ги оставете в купа да изстинат добре. 

Задушете лука, чушките и гъбите до омекване в тигана, добавете Чоризото, пържете още 1-2 мин и след това ги охладете добре.

























Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете вътре картофите и ги оставете да постоят така около 10 минути, за да се напоят добре. 

Добавете задушените зеленчуци с Чоризото и внимателно разклатете и разбъркайте с вилица, като внимавате да не разкъсвате картофите. Поръсете със сол и черен пипер.

Загрейте тиган с малко мазнина в него и изсипете яйчено-картофената смес. Бързо разпределете всичко равномерно в тигана. 

Намалете котлона на средна степен и гответе тортилята, с често разклащане, за да не залепне отдолу, докато видите, че е изпечена от долната страна. 
Вземете чиния с диаметър по-голям от диаметъра на съда, сложете си ръкохватки, хванете двата съда и бързо и рязко обърнете тортилята в чинията. След това лекичко я приплъзнете обратно в тигана. 

Гответе тортилята и от другата страна, докато се изпече.
На финала подредете резени Чоризо отгоре. 
Изключете котлона и внимателно я приплъзнете в голямата чиния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар