събота, 24 януари 2015 г.
Специалитет с кайма
Необходими продукти:
500 гр. кайма
1 кг. картофи
600 гр. кашкавал
2 глави лук
50 гр. масло
2 с.л. млени домати
1 стрък праз
олио
черен пипер
червен пипер
чубрица
риган
сол
Начин на приготвяне:
Слагаме картофите да се варят.
Запържваме каймата в малко олио докато стане на трохи.
Нарязваме праза на кръгчета, а лука на ситно и ги добавяме към каймата.
Добавяме 1/2 чаена чаша вода и подправките и пържим докато се изпари водата. Прибавяме доматите и пържим още 5 минути.
Обелваме сварените картофи и ги нарязваме на филиики.
Покриваме дъното и стените на тавата с нарязани парчета кашкавал като оставяме 1/3 от него настрана.
Започваме да редим - ред картофи, ред кайма и повтаряме докато свършат продуктите като задължително завършваме с картофи.
Най-отгоре покриваме с останалите филийки кашкавал и разпределяме на няколко места маслото.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса докато се запече кашкавала.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар