Необходими продукти:
200 гр. микс от пресни или замразени
зеленчуци-грах,морков,чушки,царевица
400 гр. кайма смес
100 мл. бяло вино
1 с.л. лютеница
1/2 стрък зелен лук
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
олио
1 с.л. червен пипер
черен пипер
чубрица
сол
за картофеното пюре:
4-5 картофа
бучка масло - около една кибритена кутия,
малко прясно мляко - аз сложих 1 чаена чаша
сол
черен пипер
кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете картофите (обелени и нарязани на кубчета) в подсолена
вода,отцедете ги. Пасирайте ги заедно с маслото и прясното мляко - количеството
е според желаната гъстота. Сложете подправките.
В дълбок тиган задушете в малко мазнина двата вида нарязан на
ситно лук и чесъна.
Добавете зеленчуците, запържете за около 2-3 мин и добавете 1
чаена чаша вода. Запържвате докато остане на мазнина, добавяте лютеницата и
подправките.
Каймата смесвате заедно с виното да стане на кашичка и я добавете
при зеленчуците. Бъркайте сместа непрекъснато,за да стане на трохи и
гответе докато соса се редуцира и остане на мазнина.
В намаслена тавичка разпределете първо
каймата, после покрийте с пласт картофено пюре. Поръсете настъргания кашкавал и
запечете в загрята на 220 градуса фурна до златисто ( около 15-20 мин)
Няма коментари:
Публикуване на коментар