понеделник, 25 април 2016 г.

Сач с пилешко месо

Необходими продукти:
500 гр. пилешко месо
3-4 средни картофа
2 тиквички
2 зелени чушки
2 глави лук
1 морков
100 гр. гъби
соев сос
подправки за пилешко месо
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на късчета, овкусява със соевия сос и подправките и се оставя поне за един час в хладилника.
 Картофите, тиквичките и морковите се нарязват на колелца, чушките се нарязват на по-дебели лентички, гъбите на филийки и лука на полумесеци.

В постепенно затоплен на котлона сач добавяме малко мазнина и изпържваме до готовност пилешкото месо.
 Когато е готово го махаме в отделен съд. Поставяме картофите и морковите в сача и от време на време разбъркваме.
 Когато са почти готови добавяме чушките и лука и отново пържим почти до готовност.
Добавяме тиквичките и гъбите, разбъркваме отново, оставяме на котлона за още 2-3 минути и добавяме пилешкото месо.
След още около една минута махаме сача от котлона и настъргваме кашкавал.


Няма коментари:

Публикуване на коментар