сряда, 3 август 2016 г.

Картофени руладини


Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г сирене
100 г кашкавал
100 гр. чоризо
2 бр. белтъци
200 гр. манатарки
щипка чесън на прах
щипка смлян кимион
щипка черен пипер
1 ч.л. сол


за панировката:
галета
2 яйца


Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, измиват, нарязват се на кубчета и се сваряват. Като са готови се отцеждат от водата, изсипват се в голям съд и се намачкват.

Нарязвате на ситно манатарките и ги запържвате, нарязвате и чоризото и го добавяте към гъбите. Пържат се до готовност.

Добавят се към картофите.

Добавя се настърганото сирене и настъргания кашкавал. 

Добавяте подправките и двата белтъка и разбърквате хубаво. 

Оформяте с ръце рулцата.

Потапяте ги последователно в галета-яйце-галета и ги оставяте за 10-15 мин да стегне панировката.

Пържите с нагорещена мазнина до златисто. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар