1 кг картофи
200 г сирене
100 г кашкавал
100 гр. чоризо
2 бр. белтъци
200 гр. манатарки
щипка чесън на прах
щипка смлян кимион
щипка черен пипер
1 ч.л. сол
за панировката:
галета
2 яйца
Картофите се обелват, измиват, нарязват се на кубчета и се сваряват. Като са готови се отцеждат от водата, изсипват се в голям съд и се намачкват.
Нарязвате на ситно манатарките и ги запържвате, нарязвате и чоризото и го добавяте към гъбите. Пържат се до готовност.
Добавят се към картофите.
Добавя се настърганото сирене и настъргания кашкавал.
Добавяте подправките и двата белтъка и разбърквате хубаво.
Оформяте с ръце рулцата.
Потапяте ги последователно в галета-яйце-галета и ги оставяте за 10-15 мин да стегне панировката.
Пържите с нагорещена мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар