понеделник, 12 януари 2015 г.

Рулца с кайма

Необходими продукти:
250 гр. кайма
1 яйце
1 филия сух хляб
1/2 глава лук
сол и подправки на вкус
слайсове шунка ( или пилешко, свинско филе )
2-3 кисели краставички
2-3 триъгълничета топено сирене
5 с.л. лютеница или доматено пюре, разредени с 1 ч.ч. бяло вино

50 -100 мл. течна готварска сметана
1/2 с.л. брашно
20 гр. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва като за кюфтета заедно с яйцето, лука, накиснатия и отцеден хляб и подправките. Към нея добавяте парченца кисели краставички и топено сирене нарязани на кубчета. От малка топка кайма оформете кебапче,поставете го в началото на слайса шунка ( или филе) и навийте на рулце. Подредете плътно всички рулца и ги полейте с дом. сос. Похлупете съда с капак или го покрийте с алумин. фолио и го сложете да се пече на 220 градуса. След около 30 - 40 мин. извадете тавичката от фурната,махнете капака,залейте рулцата със сметаната,в която сте разтворили 1/2 с.л. брашно, и хубаво разбъркайте. Поръсете ястието с настъргания кашкавал и малко риган ,и върнете във фурната (без капака) за още 5 мин . да се запече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар