Необходими продукти:
2-3 големи манатарки
50 мл. зехтин
70 мл. сухо бяло вино
сол
черен пипер
3-4 ск. чесън
1 ч.л. масло
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме манатарките на кубчета и ги
бланшираме за 5 мин. във вряща вода. В тиган слагаме зехтина (колкото да покрие
дъното) и добавяме манатарките. Пържат се докато се изпари водата, като от
време на време разбъркваме. Като се позапържат добавяме ялото вино, сол, черен
пипер. Когато намалее течността и останат почти само на мазнина добавяме
нарязания на ситно чесън и маслото. Пържим отново 3-4 мин. Когато са готови
добавяме малко магданоз за аромат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар