понеделник, 12 януари 2015 г.

Манатарки с масло

Необходими продукти:
2-3 големи манатарки
50 мл. зехтин
70 мл. сухо бяло вино
сол
черен пипер
3-4 ск. чесън
1 ч.л. масло
магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме манатарките на кубчета и ги бланшираме за 5 мин. във вряща вода. В тиган слагаме зехтина (колкото да покрие дъното) и добавяме манатарките. Пържат се докато се изпари водата, като от време на време разбъркваме. Като се позапържат добавяме ялото вино, сол, черен пипер. Когато намалее течността и останат почти само на мазнина добавяме нарязания на ситно чесън и маслото. Пържим отново 3-4 мин. Когато са готови добавяме малко магданоз за аромат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар