Необходими продукти:
6-7 ябълки
4 яйца
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша масло
1/2 чаена чаша олио
2 и 1/2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1/2 чаена чаша нарязани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват заедно със захарта
докато станат на пяна. Маслото се смесва със олиото и постепенно се прибавя към
разбитата смес. Добавя се брашното, пресято с бакпулвера. Настъргваме ябълките
и ги добавяме заедно с ванилията.
Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с
брашно тава. Отгоре се поръсва с нарязаните орехи.
Пече се на 220 градуса докато стане готов
(около 30 мин).
Отгоре се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар