понеделник, 12 януари 2015 г.

Пъстърва със зеленчуци във фолио

Необходими продукти:
4 малки планински пъстърви
1 лимон
2 моркова нарязани на пръчици
6 гъби - 3 печурки и 3 кладници
1 чаша смлени домати
2 скилидки чесън
копър
50 мл. бяло вино
1 лъжица горчица
топено сирене
40 гр. краве масло
сол
черен пипер
зехтин

Начин на приготвяне:
Мариноваме рибата в смес от зехтин, лимонов сок и горчица. Оформяме от лист фолио нещо като тавичка, който поставяме в тава. Намазняваме го и поставяме рибата в него.
Овкусяваме рибата със сол и черен пипер, а във вътрешността й слагаме надробен копър и парченца топено сирене.
Морковите и гъбите задушаваме в малко зехтин, добавяме доматите и виното. Задушените зеленчуци нареждаме около рибата.
Отгоре се нарязва чесъна, малко копър и върху всяка риба по 10 гр. масло. Заливаме ги с останалата марината, за да станат по-сочни. Покриват се добре с фолио и се запечатват от всички страни.

Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 мин, махаме горният лист фолио и запичаме за още 10 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар