Необходими продукти:
4 малки планински пъстърви
1 лимон
2 моркова нарязани на пръчици
6 гъби - 3 печурки и 3 кладници
1 чаша смлени домати
2 скилидки чесън
копър
50 мл. бяло вино
1 лъжица горчица
топено сирене
40 гр. краве масло
сол
черен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
Мариноваме рибата в смес от зехтин,
лимонов сок и горчица. Оформяме от лист фолио нещо като тавичка, който
поставяме в тава. Намазняваме го и поставяме рибата в него.
Овкусяваме рибата със сол и черен пипер, а
във вътрешността й слагаме надробен копър и парченца топено сирене.
Морковите и гъбите задушаваме в малко
зехтин, добавяме доматите и виното. Задушените зеленчуци нареждаме около
рибата.
Отгоре се нарязва чесъна, малко копър и
върху всяка риба по 10 гр. масло. Заливаме ги с останалата марината, за да станат
по-сочни. Покриват се добре с фолио и се запечатват от всички страни.
Пече се в предварително загрята на 200
градуса фурна за около 30 мин, махаме горният лист фолио и запичаме за още 10
мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар