понеделник, 12 януари 2015 г.

Свинско "Строганов"

Необходими продукти:
500гр свинско месо
4-5 с.л. зехтин
2 с.л. масло
2 гл. лук
3 скилидки чесън
1 ч.ч гъби - печурки
250 мл течна сметана
черен пипер
подправки за месо
соев сос

Начин на приготвяне:
Нарязвате месото на лентички и овкусявате с пипера, соевия сос, 2 с.л. зехтин и подправките за месо. Оставяте го в хладилника да престои за около 1-2 часа.
В тиган разтопявате маслото, добавяте 1-2 с.л. зехтин и в него слагате нарязаните лук и чесън. След като се запържат добавяте гъбите.
В отделен тиган ( или предварително) запържвате хубаво месото в сгорещен зехтин.

След като се запържи го добавяте към лука и гъбите, разбърквате, добавяте и сметаната и намалявате малко огъня. Хубаво задушавате, бъркате и варите, до пълното омекване на месото и изпаряване на течността.

Няма коментари:

Публикуване на коментар