Необходими продукти:
6-7 бутчета
сол
черен пипер
вода
за маринатата:
2 с.л. мед
1 голям лимон
2 с.л. зехтин
1 с.л. нарязан розмарин
2 скилидки счукан чесън
за гарнитурата:
7-8 картофа
черен пипер
сол
чубрица
олио
Начин на приготвяне:
За маринатата смесваме заедно в купичка
меда, сока и настърганата кора на половиния лимон, зехтина, розмарина и чесъна.
Подправяме бутчетата със сол и черен пипер. Намазваме навсякъде всяко бутче с
маринатата. Слагаме ги в тава и наливаме малко вода и олио.
Отстрани около бутчетата слагаме нарязани
картофи, овкусени със сол, черен пипер и чубрица.
Изпичаме ги на 200* за около 45 - 50
минути като периодично доливаме по малко вода и поливате месото със соса. За да
не прегаря ги покриваме с алуминиево фолио. Махаме фолиото 15 мин. преди
да ги извадим, за да се получи хрупкава коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар