понеделник, 12 януари 2015 г.

Пържоли в портокалов сок

Необходими продукти ( за две порции):
2 свински вратни пържоли
1 портокал (сок около 100 мл.)
200 гр. бланширани манатарки
2-3 печурки
50 мл. бяло вино
соев сос
зехтин
сол
черен пипер


Начин на приготвяне:
Пържолите се начукват и се мариноват за 3-4 часа в сока от един портокал. 
Посоляват се от двете страни със сол и черен пипер и се поставят в керамична тава. Покрай тях нареждаме манатарките, а върху пържолите нарязваме печурките. Заливат се с половината сок от портокала, добавя се малко соев сос, зехтин, черен пипер и виното.

Завиват се с фолио и се пекат във фурна на 230 градуса за около 60-90 мин. 
Могат да се обърнат след 30 мин.
Ако останат без сос добавяме още вода.

Поднасяме с гарнитура по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар