Необходими продукти ( за две порции):
2 свински вратни пържоли
1 портокал (сок около 100 мл.)
200 гр. бланширани манатарки
2-3 печурки
50 мл. бяло вино
соев сос
зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Пържолите се начукват и се мариноват за
3-4 часа в сока от един портокал.
Посоляват се от двете страни със сол и
черен пипер и се поставят в керамична тава. Покрай тях нареждаме манатарките, а
върху пържолите нарязваме печурките. Заливат се с половината сок от портокала,
добавя се малко соев сос, зехтин, черен пипер и виното.
Завиват се с фолио и се пекат във фурна на
230 градуса за около 60-90 мин.
Могат да се обърнат след 30 мин.
Ако останат без сос добавяме още вода.
Поднасяме с гарнитура по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар