Необходими
продукти:
1 голям шаран
5 бр. моркови
5 бр. домари
3 гл. лук
5-6 печурки
1/2 ч.ч. оцет
1 листо дафинов лист
1/2 връзка магданоз
сол
черен пипер
1/2 к.ч. олио
Начин
на приготвяне:
Почистете
рибата. Сложете я да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро
нарязана глава лук, едро настърган морков, наситнен магданоз и сол на вкус.
На следващия ден
нарежете на ситно 4 глави и ги запържете в олиото. Добавете едро нарязаните
моркови, гъби и домати. Прибавете млян черен пипер на вкус и оставете всичко да
поври и да се овкуси за няколко минути.
В леко намазнена тава сложете рибата и я
полейте със задушените зеенчуци. Сложете да се изпече на 230 градуса за 30 мин
от едната страна, след това го обърнете и го запечете за още 30 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар