понеделник, 12 януари 2015 г.

Шаран на фурна

Необходими продукти:
1 голям шаран
5 бр. моркови
5 бр. домари
3 гл. лук
5-6 печурки
1/2 ч.ч. оцет
1 листо дафинов лист
1/2 връзка магданоз
сол
черен пипер
1/2 к.ч. олио

Начин на приготвяне:
Почистете рибата. Сложете я да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро настърган морков, наситнен магданоз и сол на вкус.
На следващия ден нарежете на ситно 4 глави и ги запържете в олиото. Добавете едро нарязаните моркови, гъби и домати. Прибавете млян черен пипер на вкус и оставете всичко да поври и да се овкуси за няколко минути.

В леко намазнена тава сложете рибата и я полейте със задушените зеенчуци. Сложете да се изпече на 230 градуса за 30 мин от едната страна, след това го обърнете и го запечете за още 30 мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар