Необходими продукти:
2 пъстърви
сол
черен пипер
суха подправка за риба
зехтин
копър
чесън
Начин на приготвяне:
Изчиствате рибата, правите
по 3 прореза от всяка страна, посоляваме
я отвътре и отвън, слагате черен пипер отново отвътре и отвън и поръсвате от
всяка страна с подправката за риба. Във вътрешността на рибата поставяте
няколко резънчета чесън и малко пресен копър, добавяте зехтин. Оставяте рибата
да се маринова за около 2 часа. Изпичате я на скара за по около 10 мин. от
всяка страна ( ако рибата е по-голяма увеличавате времето на печене).
Поднасяме я със сос приготвен от 3-4 скилидки чесън,
малко пресен копър, зехтин, 2 с.л. светъл балсамов оцет, сока на половин лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар