понеделник, 12 януари 2015 г.

Пъстърва на скара

Необходими продукти:
2 пъстърви
сол
черен пипер
суха подправка за риба
зехтин
копър
чесън

Начин на приготвяне:
Изчиствате рибата, правите по 3 прореза от всяка страна, посоляваме я отвътре и отвън, слагате черен пипер отново отвътре и отвън и поръсвате от всяка страна с подправката за риба. Във вътрешността на рибата поставяте няколко резънчета чесън и малко пресен копър, добавяте зехтин. Оставяте рибата да се маринова за около 2 часа. Изпичате я на скара за по около 10 мин. от всяка страна ( ако рибата е по-голяма увеличавате времето на печене).

Поднасяме я със сос приготвен от 3-4 скилидки чесън, малко пресен копър, зехтин, 2 с.л. светъл балсамов оцет, сока на половин лимон.




Няма коментари:

Публикуване на коментар