понеделник, 12 януари 2015 г.

Пиле по хайдушки

Необходими продукти:
2 пилешки пържоли
3 вида гъби - манатарка, кладница, печурка - около 200-300 гр. общо
1 чаша бяло вино
1 с.л. заквасена сметана
соев сос
черен пипер
1 скилидка чесън
сол
1 щипка чубрица
магданоз
1 щипка босилек
1 щипка розмарин
зехтин

Начин на приготвяне:
Пържолите се нарязват на хапки, овкусяват се със сол и черен пипер. Нарязвате гъбите и ги добавяте към пържолите, добавяте чесъна нарязан на ситно и след това всички останали продукти.
Разбърквате хубаво, изсипвате в леко намазнена тава и завивате плътно със фолио.
Печете на 230 градуса  30 мин., след което махате фолиото..

Печете още около 40 мин. като разбърквате периодично докато остане малко сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар