Необходими продукти:
450 г брашно
7 г суха мая
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
1 с. л. олио
300 мл топла вода
царевично брашно
Начин на приготвяне:
Маята се размива заедно със захарта в
топлата вода, покрива се и се изчаква около 5-10 минути до образуването на
мехурчета. Брашно се пресява и се прибавя на етапи.Омесва се еластично
тесто, като накрая се добавят олиото и солта.Оформяме топка от тестото и го
покриваме.
Оставя се да втаса на топло място за около
40 минути или докато не увеличи обема си два пъти.
Тестото се разделя на 6 части и се оформя
във вид на питки. Oформените питки се поставят в застлана с хартия за печене
тава. Поръсват се по желание с царевично брашно и се покриват.
"Почиват" около 30 минути.
Пекат се в предварително загрята фурна на
230 С за 5-6 минути, след което фурната се намалява до 200 С и питките се пекат
още 10 минути до златист цвят.
Когато са готови се изваждат от фурната,
поръсват се с малко вода и се покриват с кърпа за още 5 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар