понеделник, 12 януари 2015 г.

Италиански питки

Необходими продукти:
450 г брашно
7 г суха мая
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
1 с. л. олио
300 мл топла вода
царевично брашно

Начин на приготвяне:
Маята се размива заедно със захарта в топлата вода, покрива се и се изчаква около 5-10 минути до образуването на мехурчета. Брашно се пресява и се прибавя на етапи.Омесва се еластично тесто, като накрая се добавят олиото и солта.Оформяме топка от тестото и го покриваме.
Оставя се да втаса на топло място за около 40 минути или докато не увеличи обема си два пъти.
Тестото се разделя на 6 части и се оформя във вид на питки. Oформените питки се поставят в застлана с хартия за печене тава. Поръсват се по желание с царевично брашно и се покриват.
"Почиват" около 30 минути.
Пекат се в предварително загрята фурна на 230 С за 5-6 минути, след което фурната се намалява до 200 С и питките се пекат още 10 минути до златист цвят.

Когато са готови се изваждат от фурната, поръсват се с малко вода и се покриват с кърпа за още 5 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар