понеделник, 12 януари 2015 г.

Шишчета със свинско месо

Необходими продукти:
300 гр. свинско месо
3 зелени чушки
3 червени чушки
1 глава лук
200 гр. гъби
соев сос
червен пипер
черен пипер
кимион
риган
олио

Начин на приготвяне:
Нарязвате месото на кубчета и го мариновате със соевия сос и подправките, добавяте 2 с.л. олио. Оставяте да престои около 1 час в хладилника.
Изпичате чушките и ги нарязвате на парчета, нарязвате лука и гъбите.
На шиш набождате последователно парче лук,месо, зелена чушка, гъба, червена чушка и отново повтаряте последователността.
Изпичате шишчетата на загрята и намазана с мазнина скара като периодично намазвате и самите шишчета, за да не станат сухи.

Поднасяме ги с гарнитура от пържени картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар