Необходими продукти:
10 бр. печени червени чушки - за две
порции
1 кутия топено сирене (триъгълничетата)
200 гр. краве сирене
200 гр. сирене дунавия, фета или подобно
1/2 връзка зелен лук
2 скилидки чесън
за панировката:
2 яйца
брашно
галета
Начин на приготвяне:
Пресовайте чесъна, нарежете лука на ситно,
добавете сирената и разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес.
Нарежете чушките на ленти ( всяка чушка се
разрязва по дължина на 2 - т. е. от 10 чушки излизат 20 рулца). В основата на
всяка лента сложете по малко от сместа. Завийте на рулце като се стараете да
подгънете краищата навътре и да оформите топче.
Панирайте топчетата в брашно, след това в
разбито яйце и накрая в галета.
Оставете ги за 30 мин. във фризера, за да
може панировката да стегне и да не се разпадат при пържене.
В тенджерка или дълбок тиган налейте
повече олио, така че когато се пържат да са покрити. Пържим ги в сгорещено олио
по около 30 - 60 сек. всяко.
Поднасяме с чеснов сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар