понеделник, 12 януари 2015 г.

Панирани рулца от печени чушки

Необходими продукти:
10 бр. печени червени чушки - за две порции
1 кутия топено сирене (триъгълничетата)
200 гр. краве сирене
200 гр. сирене дунавия, фета или подобно
1/2 връзка зелен лук
2 скилидки чесън

за панировката:
2 яйца
брашно
галета

Начин на приготвяне:
Пресовайте чесъна, нарежете лука на ситно, добавете сирената и разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес.
Нарежете чушките на ленти ( всяка чушка се разрязва по дължина на 2 - т. е. от 10 чушки излизат 20 рулца). В основата на всяка лента сложете по малко от сместа. Завийте на рулце като се стараете да подгънете краищата навътре и да оформите топче.
Панирайте топчетата в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета.
Оставете ги за 30 мин. във фризера, за да може панировката да стегне и да не се разпадат при пържене.
В тенджерка или дълбок тиган налейте повече олио, така че когато се пържат да са покрити. Пържим ги в сгорещено олио по около 30 - 60 сек. всяко.

Поднасяме с чеснов сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар