понеделник, 12 януари 2015 г.

Пирожки

Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
200 гр сирене (слагам на око)
50 гр. кашкавал
1 яйце

Начин на приготвяне:
Содата се изсипва в киселото мляко и се разбърква. Яйцето се разбива и се добавя кашкавала. Сместа се добавя към брашното и се омесва меко тесто. Ако е необходимо се добавя още брашно.
Тестото се разделя на около 10 топки, оформят се като правоъгълник и в средата по дължина се слага от натрошеното сирене, след което се завива от всички страни във формата на пура.

Пържат в силно сгорещена мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар