неделя, 11 януари 2015 г.

Лахмаджун




















Необходими продукти:
За тестото:
4 ч.ч. брашно
1 пакетче суха мая Др. Йоткер
щипка сол
около 250 мл приятно топла вода / не гореща!/


За плънката:
250 гр хубава кайма смес
1 с.л. лютеница
1 голяма глава лук, настъргана на ситно ренде
2 домата, настъргани на ренде, или смлени домати от консерва
сол
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
кимион
1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, добавете сухата мая и солта. Разбъркайте. Добавете водата и замесете тесто. Ако е необходимо добавете още брашно.
Направете тестото на топка, покрийте го с прозрачно домакинско фолио и кърпа и го оставете да втаса, за около 1 час, докато удвои обема си.
Омесете каймата с останалите продукти. Сместа трябва да е леко течна. При необходимост добавете още домати.
Разделете тестото на малки топчета, от които разточете тънки питки с големината на десертна чиния.
Застелете голяма тава с хартия за печене и подредете питките в нея. Намажете ги равномерно със сместта. Не мажете много дебело. Изпечете на 220 градуса, до зачервяване. Като се изпекат ги извадете от фурната и подредете една върху друга, за да омекнат. От това тесто изпекох 8 бр. питки.

Върху омекнала питка намазваме чеснов сос ( 2 скилидки пресован чесън, щипка сол, 4 с.л. майонеза и 3 с.л. кисело мляко), кисели краставички нарязани на дълги ленти и пържени картофи. Завиваме питките на руло и ги овиваме в хартия. Поднасяме ги докато са топли.



Няма коментари:

Публикуване на коментар