неделя, 11 януари 2015 г.

Свинско с праз и кромид лук



























Необходими продукти:
700 гр. свинско месо
5 средно големи глави кромид лук
4 стръка праз
2 с.л. соев сос
1 кафена чаша бяло вино
1 чаена лъжица кимион
1 кафена лъжица черен пипер
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица риган
олио

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки парчета, към него се добавя соевия сос, кимиона, черния и червения пипер, ригана и около 1 супена лъжица олио. Разбърква се и се оставя в хладилника за около 30 мин.
През това време нарязваме кромида на полумесеци, а праза на ситно.
Изпържваме месото заедно с маринатата като добавяме и бялото вино. Пържим под капак на средна температура. Когато е почти готово и течността се е изпарила преместваме месото в тавичка. Изпържваме кромида за около 5 мин докато поомекне и добавяме към него праза. Пържим още около 2 мин. Добавяме ги към месото и разбъркваме. Добавяме 1 супена лъжица червен пипер, 2 супени лъжици олио и 1 чаена чаша вода. Покриваме тавата с фолио за печене и печем на 220 градуса около 40 мин. Когато видим, че течността се е почти изпарила отвиваме тавата и запичаме за още 10 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар