неделя, 11 януари 2015 г.
Мини кифлички калцоне
Необходими продукти:
За тестото:
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
100мл. топла вода
1 с.л. брашно
1,2-1,4 кг. брашно
250 мл. мляко
250 мл. вода
150 мл. олио
За плънката:
2 кренвирша
2-3 кисели краставички
200 гр. кашкавал
чубрица
Начин на приготвяне:
В малка купичка се разбърква маята, захарта, солта, топлата вода и брашно на кашичка да шупне.
През това време приготвяме плънката:нарязваме на ситно кренвиршите, кис.краставички, кашкавала и добавяме чубрицата, обърква се хубаво и на 1 кифла отива по около 2 лъжички плънка.
През това време сместа за тестото е вече готова, кашичката се изсипва в голяма купа с брашното, където ще се меси. Прибавят се топлото мляко, топлата вода и олиото и се омесва на меко тесто. Поема около 1.2-1.4кг брашно.
Разделя се на 8 топки, всяка се точи на кора. Всяка кора се реже на 8 или 6 части - зависи от големината и в широкия край се поставя плънката. Може да сложите и парченца топено сирене.
Хващат се двете ъгълчета, завиват се навътре и тогава се завива цялата част към връхчето.
Нареждат се в тава, в която има поставена хартия за печене. Отгоре се наръсват с чубрица.
Печем на 220-250 градуса за около 15 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар