понеделник, 12 януари 2015 г.

Шоколадов сладкиш с майонеза

Необходими продукти:
200 г (1 ч. ч.) майонеза
1 ч. ч. вода
2 ч. ч. брашно
5 с. л. натурално какао на прах
1 ч. ч. захар
2 ч. л. бакпулвер или сода сода бикарбонат
ванилия

за глазурата:
200 г шоколадов кувертюр
100 г краве масло

Начин на приготвяне:
В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица. Изсипете в намаслена тавичка с диаметър около 27 см. Печете около 25 минути в загрята на 180 С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Разтопете в тенджерка маслото и добавете шоколада. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.

След изпичане, извадете сладкишът да изстине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар