Необходими продукти:
200 г (1 ч. ч.) майонеза
1 ч. ч. вода
2 ч. ч. брашно
5 с. л. натурално какао на прах
1 ч. ч. захар
2 ч. л. бакпулвер или сода сода бикарбонат
ванилия
за глазурата:
200 г шоколадов кувертюр
100 г краве масло
Начин на приготвяне:
В купа разбъркайте сухите съставки и
добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват
се много лесно и с вилица. Изсипете в намаслена тавичка с диаметър около 27 см.
Печете около 25 минути в загрята на 180 С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте
предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Разтопете в тенджерка маслото и добавете
шоколада. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.
След изпичане, извадете сладкишът да
изстине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар