понеделник, 12 януари 2015 г.

Гювече с кайма

















Необходими продукти: /за 1 порция/
100 гр. кайма
1-2 средно големи картофа
1/2 връзка зелен лук
2 печени червени чушки
100 гр. мариновани гъби
2 триъгълничета топено сирене
1 с.л. майонеза
1 яйце
сол
чубрица
кимион
черен пипер
олио
кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:
Картофите нарязвате на малки кубчета и запържвате докато омекнат. Овкусяваме каймата с яйцето, кимион, черен пипер и сол на вкус. Изваждаме картофките и поставяме в тигана каймата, мачкаме докато стане на "трохи". Запържваме я за около 5 мин ( не трябва да е готова). На дъното на гювечето сипваме около половин с.л. олио, добавяме нарязаните на ситно печени чушки, върху тях нарязания на ситно лук. Разделяме изпържените картофи на две части - едната част слагаме върху лука, върху картофите слагаме майонезата, след това добавяме каймата и гъбите. Разделяме всяко триъгълните на две, така че да се получат от всяко по два еднакви триъгълника ( т.е. общо да имаме 4 триъгълника). Нареждаме ги върху гъбите и добавяме останалите картофи. Слагаме чубрица и сипваме малко вода ( не трябва да стига до горе).

Включваме фурната на 220 градуса и печем за около 40 мин. Когато са готови махаме капачетата и настъргваме кашкавал. Връщаме във фурната до запичане на кашкавала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар