Необходими продукти: /за 1 порция/
100 гр. кайма
1-2 средно големи картофа
1/2 връзка зелен лук
2 печени червени чушки
100 гр. мариновани гъби
2 триъгълничета топено сирене
1 с.л. майонеза
1 яйце
сол
чубрица
кимион
черен пипер
олио
кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Картофите нарязвате на малки кубчета и
запържвате докато омекнат. Овкусяваме каймата с яйцето, кимион, черен пипер и
сол на вкус. Изваждаме картофките и поставяме в тигана каймата, мачкаме докато
стане на "трохи". Запържваме я за около 5 мин ( не трябва да е
готова). На дъното на гювечето сипваме около половин с.л. олио, добавяме
нарязаните на ситно печени чушки, върху тях нарязания на ситно лук. Разделяме
изпържените картофи на две части - едната част слагаме върху лука, върху
картофите слагаме майонезата, след това добавяме каймата и гъбите. Разделяме
всяко триъгълните на две, така че да се получат от всяко по два еднакви
триъгълника ( т.е. общо да имаме 4 триъгълника). Нареждаме ги върху гъбите и
добавяме останалите картофи. Слагаме чубрица и сипваме малко вода ( не трябва
да стига до горе).
Включваме фурната на 220 градуса и печем за около 40 мин. Когато
са готови махаме капачетата и настъргваме кашкавал. Връщаме във фурната до
запичане на кашкавала.
Няма коментари:
Публикуване на коментар