Необходими продукти:
2 патладжана
3 големи обелени домата
4 червени чушки
1 люта чушка
1 глава лук
6 скилидки чесън
2 моркова
500 гр. гъби
2 топки моцарела или 200 гр. кашкавал
сол
черен пипер
няколко стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Разрежете на половинки патладжаните,
издълбайте ги, след това ги посолете. Оставете ги за 20-30 мин да изтече
горчивината.
В загрят тиган с мазнина сложете
нарязаните на ситно лук, моркови, чушки, домати, чесън, гъби и магданоз.
Когато зеленчуците омекнат овкусете със
сол и черен пипер.
Напълнете патладжаните със сместа и ги
поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Когато патладжаните са готови ( след около
40 мин ) по желание може да добавите по 2 колелца моцарела или малко кашкавал и
отново да запечете до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар