Необходими продукти:
за тестото:
12 лъжици брашно (с връх)
1 кафена лъжичка сол
1 кафена лъжичка захар
струйка олио
половин кубче мая
вода
за плънката:
100 гр. кашкавал
1 с.л. лютеница
1 кренвирш
1 кисела краставичка
4 триъгълничета топено сирене
риган
чубрица
доматен сос
Начин на приготвяне:
В купа слагаме брашното, солта, захарта и олиото. В чашка топла вода разтваряме
маята и да прибавяме към брашното. Слагаме вода до получаване на меко тесто.
Оформяме го на топка и го оставяме за около час, докато не удвои обема си.
В тефлонова тава разстиламе тестото много тънко, без да намазняваме тавата.
Отгоре намазване с лютеницата, добавяме ригана и чубрицата, настъргваме
кашкавала. Върху него слагаме нарязаните на ситно кренвирши и кисели
краставички. Топените сиренца разрязваме на половина и така ги слагаме отгоре.
Поръсваме с доматения сос, но много малко, за да не стане тестена.
Запичаме в предварително загрята на 250 градуса фурна за около 15-20 мин.
Когато е готова настъргваме леко отново с кашкавал и връщаме във фурната да се
запече.
Няма коментари:
Публикуване на коментар