неделя, 11 януари 2015 г.

Пица с кренвирши






























Необходими продукти:
за тестото:
12 лъжици брашно (с връх)
1 кафена лъжичка сол
1 кафена лъжичка захар
струйка олио
половин кубче мая
вода

за плънката:
100 гр. кашкавал
1 с.л. лютеница
1 кренвирш
1 кисела краставичка
4 триъгълничета топено сирене
риган
чубрица
доматен сос

Начин на приготвяне:
В купа слагаме брашното, солта, захарта и олиото. В чашка топла вода разтваряме маята и да прибавяме към брашното. Слагаме вода до получаване на меко тесто. Оформяме го на топка и го оставяме за около час, докато не удвои обема си.
В тефлонова тава разстиламе тестото много тънко, без да намазняваме тавата. Отгоре намазване с лютеницата, добавяме ригана и чубрицата, настъргваме кашкавала. Върху него слагаме нарязаните на ситно кренвирши и кисели краставички. Топените сиренца разрязваме на половина и така ги слагаме отгоре. Поръсваме с доматения сос, но много малко, за да не стане тестена.
Запичаме в предварително загрята на 250 градуса фурна за около 15-20 мин. Когато е готова настъргваме леко отново с кашкавал и връщаме във фурната да се запече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар