вторник, 17 май 2016 г.
Панирани свински рулца
Необходими продукти:
500 гр. свинско контрафиле
1 кашкавалено роле
5 яйца
100 гр. мариновани гъби
2 с.л. майонеза
брашно
галета
кимион
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Месото нарязваме на филии и с помощта на чукче ги изтъняваме. Подправяме със сол, кимион и черен пипер и ги оставяме да престоят един час в хладилника.
През това време сваряваме три яйца, нарязваме ги на ситно и ги поставят в купа. Нарязваме и кашкаваленото роле, и гъбите и ги добавяме към яйцата.
Добавяме майонезата и разбъркваме хубаво.
Върху всяко парче месо поставяме от плънката и завиваме внимателно.
Рулцата се овалват в брашно и се оставят така за 5-10 мин.
Разбиваме останалите две яйца и последователно потапяме рулцата, след което ги овалваме в галета. Оставяме ги да стегнат за още 10 мин.
Пържим в сгорещено олио и поднасяме с гарнитура по желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар