събота, 14 май 2016 г.

Питка - пица


Необходими продукти:
питка
4 с.л. лютеница
топено сирене
100 гр. пилешко филе
топено сирене тост
1 чушка
кашкавал
1 домат
100 гр. чоризо


Начин на приготвяне:
Отрязвате капачето на питката и я издълбавате.

Намазвате дъното с лютеница.

Нареждате кръгчета топено сирене.

Нареждате пилешкото филе.

Върху него поставяте кръгчета чушка.

Върху чушката поставяте топеното сирене тост.

Отгоре настъргвате кашкавал.

Поставяте обратно капачето.

Завивате питката с фолио и я затискате с нещо тежко отгоре - целта е да стане плоска ( остава натисната поне за 30 мин.)

Махате фолиото и поставяте в тава с хартия за печене.

Настъргвате кашкавал.

Подреждате върху него кръгчета домат.

Отгоре поставяте кръгчета чоризо.





















Пече се на 170 градуса за около 20-25 мин.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар