Необходими продукти (за 2 порции):
400 гр. пилешко месо
200 гр. гъби
200 гр. бекон
5 - 6 средно големи картофи
4 - 5 кисели краставички
подправки (соев сос, червен пипер, черен пипер, риган и каквито други решите)
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на ситно и се овкусява със соевия сос и подправките.
Гъбите се нарязват на кубчета (аз използвах манатарки, но може и други гъби).
Киселите краставички се нарязват на летни.
Картофите се сваряват и настъргват, прибавя се малко черен пипер и сол.
Увиваме огнеупорна купа с фолио за печене и се намазнява отвътре с олио, за да може след това по-лесно да се махне.
Бекона се нарязва на дълги ленти и се подрежда в увитата с фолио купа.
Върху него се поставят картофите.
Върху картофите подреждаме киселите краставички.
Пилешкото месо се изпържва до златисто заедно с гъбите. Добавяме от сместа върху киселите краставички.
Отгоре затваряме отново с картофи
и прибираме навътре краищата на бекона.
Завиваме с фолио и печем на 200 градуса за около 30-40 мин.
Когато е готово махаме горния слой фолио
и внимателно обръщаме върху чиния, за да не се развали формата. Заливаме със сос по желание ( в случая 1 кутийка разтопено на котлон топено сирене смесено с фикс на Маги за пиле с 4 сирена и 200 мл. вода - всичко това се бърка на котлона докато се сгъсти).
Няма коментари:
Публикуване на коментар