четвъртък, 16 юли 2015 г.

Кюфтета увити в патладжан ("Ислим кебап")


Необходими продукти:
500 гр. кайма
кимион
черен пипер
1 яйце
1-2 патладжана
700 мл. доматен сок
2 с.л. брашно
1 гл. лук
олио
сол
захар
чесън
кашкавал (по желание)


Начин на приготвяне:
Замесваме каймата заедно с подправките и яйцето и оставаме да престои около 30 мин.

Патладжаните нарязваме на ивички по дължината, осоляваме и заливаме с вода за 20 мин.
Измиваме ги, подсушаваме ги и ги запържваме леко от двете страни.
От каймата оформяме кюфтенца и ги изпържваме.

Вземаме 2 парченца патладжан и ги кръстосваме.Отгоре слагаме едно кюфтенце.
Загръщаме краищата на патладжана,така че да се получи като вързопче.

Обръщаме обратно и редим в тавичка.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в тиган с малко олио, добавяме брашното, разбъркваме и добавяме и доматения сок. Овкусяваме със сол, 1 ч.л. захар, нарязваме 2-3 ск. чесън на сирно и ги добавяме към соса. Оставяме да поври докато се сгъсти и с готовата смес заливаме патладжаните.

Слагаме във фурната и запичаме около 30-40 минути на 200 градуса.

При сервиране поръсваме с кашкавал по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар