Необходими продукти:
500 гр. кайма
кимион
черен пипер
1 яйце
1-2 патладжана
700 мл. доматен сок
1-2 патладжана
700 мл. доматен сок
2 с.л. брашно
1 гл. лук
олио
сол
захар
чесън
кашкавал (по желание)
кашкавал (по желание)
Начин на приготвяне:
Вземаме 2 парченца патладжан и ги кръстосваме.Отгоре слагаме едно кюфтенце.
Загръщаме краищата на патладжана,така че да се получи като вързопче.
Загръщаме краищата на патладжана,така че да се получи като вързопче.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в тиган с малко олио, добавяме брашното, разбъркваме и добавяме и доматения сок. Овкусяваме със сол, 1 ч.л. захар, нарязваме 2-3 ск. чесън на сирно и ги добавяме към соса. Оставяме да поври докато се сгъсти и с готовата смес заливаме патладжаните.
При сервиране поръсваме с кашкавал по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар