300 гр, кайма
1 връзка зелен лук
кимион
черен пипер
сол
2 кисели краставички
4 кръгчета топено пушено сирене
50 - 100 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва заедно с подправките и нарязания на ситно лук и се оставя за 30-40 мин да поеме хубаво ароматите.
Киселите краставички се нарязват на кубчета, топеното сирене също, кашкавала се настъргва.
Върху фолио изсипваме 1 чаена лъжица олио и разстиламе кайма отгоре, оформяме с помощта на точилка, за да бъде равномерно навсякъде.
Почти в средата поставяме киселите краставички.
Отгоре добавяме топеното сирене.
И накрая кашкавала.
Внимателно с помощта на фолиото оформяме вретеното като внимаваме да е запечатано от всички страни с кайма, за да не изтече плънката.
Вретеното увиваме във фолио и така го поставяме директно върху скарата като го обръщаме да се запече от всички страни.
След 15-20 мин. махаме фолиото и запичаме директно вретеното за малко от всяка страна.
Поднасяме с гарнитура по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар