понеделник, 11 май 2015 г.

Тиквички бюрек





















Необходими продукти:
2-3 тиквички
5 яица
250 гр. сирене
1 връзка зелен лук
2 ск. чесън
2-3 с.л. майонеза
брашно
галета
сол
черен пипер
олио


Начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват по дължина с дебелина около 0.5 см.




















Изпържват се с олио от двете страни и се групират по двойки.




















Разбиваме в купичка 3 яйца и ги изпържваме като непрекъснато бъркаме. Изсипваме ги в купа и към тях добавяме сиренето, нарязания на ситно лук, счукания чесън, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво.
Взимаме една двойка тиквички и внимателно разстиламе от сместа върху едната тиквичка.
Похлупваме с другата.




















Овалваме ги от двете страни в брашно и ги оставяме за 5-10 мин.




















Разбиваме две яйца, овалваме тиквичките последователно в яйцата и след това в галета и отново ги оставяме за 10-15 мин, за да стегне хубаво панировката.




















Изпържваме ги в сгорещено олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар