сряда, 15 април 2015 г.
Торта "Птиче мляко"
Необходими продукти:
за блатовете:
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша захар
3 яйца
1 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. оцет
1 чаена чаша брашно
3 суп. лъжици какао
1-2 лъжици коняк (по желание)
за крема:
2 чаени чаши прясно мляко
4 суп. лъжици грис
1 чаена чаша пудра захар
1/2 пакетче масло
за глазурата:
1 кафена чаша прясно мляко
1 кафена чаша захар
1 чаена лъжица брашно
3 суп. лъжици какао
1/2 пакетче масло
шоколадови пръчици за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа се смесват хубаво продуктите за блатовете и се разделят на две равни части, от които последователно се изпичат два блата. Пекат се на 200 градуса фурна. Оставят се да изстинат.
Докато изстиват се приготвя крема. Прясното мляко и гриса се варят около 10 мин като непрекъснато се разбъркват. След като изстине към него се прибавя лъжица по лъжица маслен крем приготвен от пудрата захар и маслото. Първия блат се застила с крема.
Поставя се втория блат.
Глазурата се приготвя като на слаб огън смесваме всички продукти и бъркаме докато се разтопи напълно маслото. Оставяме глазурата да изстине и намазваме блата отгоре и отстрани.
Поръсваме с шоколадови пръчици и поставяме в хладилника поне за 1 час, за да стегне глазурата..
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар