неделя, 8 февруари 2015 г.

Арабски емпанади





















Необходими продукти:
300 гр. кайма
1 гл. лук
1 зелена чушка
3 с.л. лютеница
сол
риган
чубрица
олио

500 гр. брашно
1 суха мая
250 мл. вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Маята се смесва със захарта, прибавя се 50 мл. топла вода и се оставя да шупне. Брашното се пресява, прибавят се маята и солта и се наливат 200 мл хладка вода. Меси се 10 минути и се покрива.




















Оставя се да втаса за 30 мин.
Лукът се нарязва на ситно, в тиган се слага малко олио и се изсипва нарязания лук. Към него се прибавят каймата и около 100мл. вода. Запържват се за около 5-7 мин. докато каймата стане на трохи. Чушката се нарязва на ситно и се добавя към каймата. Пържи се за още 2-3 мин, добавят се подправките и накрая лютеницата. Пържим още 2-3 мин. и махаме от котлона.




















Втасалото тесто се разточва на рулце, от което се режат малки топчета и се разточват върху набрашнена повърхност на тънки дискове. С метален пръстен от тестото се отрязват кръгове и се нареждат в тава, в която има поставена хартия за печене.





















Във всеки един кръг се поставя плънка и краищата им се намокрят.




















Затварят се така, че да се получат триъгълници.




















Пекат се 20 минути в предварително сгорещена до температура 200 градуса фурна.От това количество излизат около 20 емпанади.

Няма коментари:

Публикуване на коментар