събота, 7 февруари 2015 г.

Печени кюфтета в сос от домати и гъби





















Необходими продукти:
За кюфтетата:
500 гр. кайма смес
1 яйце
4 с.л. ориз
1 ч.л. смлян кимион

За соса: 
500гр. домати на кубчета
350 гр. стерилизирани нарязани печурки
3-4 скилидки чесън
1 гл. лук
1 ч.л. вегета
1 ч.л. захар
2 с.л. уни сос
2-3 с.л. олио
риган
чубрица

Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с яйцето, ориза и кимиона.Оформяме на кюфтета, без да ги сплескваме много и ги оставяме да почиват 15 минути. В тава смесваме доматите със ситно нарязаните чесън и лук. Печурките изцеждаме добре от маринатата и ги прибавяме към доматите. Подправяме с подправките и разбъркваме добре.


Отгоре слагаме кюфтетата.




















Печем в умерена фурна, като обръщаме кюфтетата на 2-3 пъти. Може да ползвате както домати от консерва, така и пресни. Ако прецените, може да добавите и малко гореща вода към соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар