Необходими продукти:
750 г брашно
1 пакетче суха мая
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
Начин на приготвяне:
Маята се смесва с 50 мл топла вода, захарта и щипка брашно. Оставя се да шупне. В купа се смесват брашното, солта, зехтинът, наливат се 350 мл топла вода, както и маята. Замесва се меко тесто и се поставя в купа, покрито с ластик за 1 час. След това тестото се премесва. Оставя се да почине за 30 минути. Разделя на 4 равни части и от всяка се оформя правоъгълник, който се изтънява леко, навива се на руло.
В тава се поставя хартия за печене и върху нея се подреждат багетите, като хартията се нагъва така, че тестото да не се слепи. Оставят се за 1 час.
Върху всяка багета се правят 5 прореза по диагонал. Пекат се в загрята на 240 градуса фурна, в която има купички с вряла вода, около 10–15 минути.
Пробвах, добри са!
ОтговорИзтриване