сряда, 21 януари 2015 г.

Винен кебап


























Необходими продукти:
1 кг. свинско месо, нарязано на кубчета
3-4 с.л. олио
1 гл. лук, нарязан на ситно
1-2 ск. чесън
2-3 с.л. моркови, нарязани на ситно
1 с.л. домашно пюре (пълна)
1 с.л. брашно
1 ч.л. черен пипер
200 мл. червено вино
1 дафинов лист
5-6 зърна черен пипер
сол
300 мл. горещ месен или зеленчуков бульон
ситно нарязани пресен магданоз

Начин на приготвяне:
Нарязаното на кубчета месо се запържва до побеляване в предварително силно загрято олио.

























Добавят се ситно нарязаните лук, моркови и чесън и месото се задушава до омекване и изпаряване на течността.


















































Месото се поръсва с брашното и червения пипер, добавя се разтвореното в бульона доматено пюре, подправките и виното.

























Разбърква се и се оставя да ври на тих огън до омекване на месото и сгъстяване на соса. Ако е необходимо може да добавите допълнително количество гореща вода или бульон.

























Поднася се с гарнитура от варен ориз или картофено пюре и се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар