неделя, 18 януари 2015 г.

Задушен джолан в гювеч

Необходими продукти:
1 свински джолан
4-5 моркова
2-3 гл. лук
черен пипер
червен пипер
1 дафинов лист
100 мл. бяло вино
3 домата или 1/2 консерва с домати
3-4 ск. чесън
4 иглички розмарин
1 к.л. чубрица
сол
олио

Начин на приготвяне:
В купичка смесваме червен пипер, черен пипер, сол и олио и със сместа намазваме джолана.
Отделно месото се шпикова с целите скилидки чесън.
Гювеча се подмазва с олио и в него се поставя джолана. Полива се отгоре с останалата смес, с която сме го мазали. Сипваме бяло вино и добавяме дафиновия лист.
Затваряме гювеча и го печем на 250 градуса за 30 минути. Намаляваме фурната на 230 градуса и печем още 30 минути като периодично го обръщаме.
Морковите се нарязват на едро - по около 1 см. дебелина. Лука също се нарязва на едро. Разбъркват се заедно в купа и към тях се добавя чубрицата.
След като е минал един час, изваждаме гювеча и поставяме зеленчуците около джолана. Отгоре изсипваме нарязаните домати и розмарина.

























Връщаме гювеча във фурната и печем на 230 градуса още 2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар