Необходими продукти:
250 гр. талиатели
50 гр. сушени манатарки ( 250гр. печурки )
150 мл. готварска сметана
1 с.л. бяло вино
1 с.л. песто
20 гр. краве масло
100 гр. краве кашкавал или пармезан
1 глава червен лук
сол и черен пипер
зехтин
пресен босилек за гарниране
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на
соса. Накиснете сухите манатарки в 150гр. топла вода. Оставете ги
за 10 минути, да се накиснат. Отцедете ги. Нарежете лука и манатарките на
ситно и ги запържете в загрят тиган със зехтин. Към края на пърженето добавете
бялото вино. Оставете малко да се изпари и прибавете готварската сметана.
Овкусете със сол и черен пипер. Накрая на термичната обработка сложете пестото.
Разбъркайте добре.
Сварете талиателите по
описанието на опаковката. В нашия случай беше 7-8 минути. Отцедете от водата.
Прибавете талиателитe към соса и разбъркайте добре.
Поднесете порция от ястието с настърган кашкавал и стрък босилек.
Поднесете порция от ястието с настърган кашкавал и стрък босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар