неделя, 11 януари 2015 г.

Талиатели с манатарки и песто
































Необходими продукти:
250 гр. талиатели  
50 гр. сушени манатарки ( 250гр. печурки ) 
150 мл. готварска сметана
1 с.л. бяло вино
1 с.л. песто
20 гр. краве масло 
100 гр. краве кашкавал или пармезан
1 глава червен лук 
сол и черен пипер 
зехтин
пресен босилек за гарниране 


Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на соса. Накиснете сухите  манатарки в 150гр. топла вода. Оставете ги  за 10 минути, да се накиснат. Отцедете ги. Нарежете лука и манатарките  на ситно и ги запържете в загрят тиган със зехтин. Към края на пърженето добавете бялото вино. Оставете малко да се изпари и прибавете готварската сметана. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая на термичната обработка сложете пестото. Разбъркайте добре.
Сварете талиателите  по описанието на опаковката. В нашия случай беше 7-8 минути. Отцедете от водата. Прибавете талиателитe към соса и разбъркайте добре.
Поднесете порция от ястието с настърган кашкавал и стрък босилек. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар