неделя, 11 януари 2015 г.

Панирани топени сиренца

























Необходими продукти:
16 бр. триъгълни топени сиренца ( 2 кутии )
150 гр. твърдо сирене
2 скилидки чесън
щипка сол
1 стрък зелен лук

За панировката: 
2 яйца
брашно
галета

Начин на приготвяне:
В купа смесваме двата вида сирене, счукания чесън, нарязания на ситно лук и солта. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес и оставяме за около 20 мин в камерата, за да стегне сместа.
В купичка разбиваме яйцата и добавяме брашно до получаване на хомогенна смес. В друга купичка слагаме галетата.
От сместа със сирената оформяме топчета с размер 1,5-2 см. и последователно потапяме първо в сместа с яйцата, след това в галетата и ги оставяме за около 2 мин. да стегнат хубаво.
В тенджера със сгорещено олио пускаме всяко едно топче за много кратко, само колкото да придобият златиста коричка. Поднасяме с чеснов сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар